Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady zwrotu

Sztuka jedzenia po francusku O gotowaniu i miłości w Paryżu Ann Mah

8,05 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie
Autor:

Opis

Kiedy mąż dziennikarki Ann Mah, Calvin, otrzymuje posadę dyplomaty w Paryżu, Mah - od zawsze pasjonatka kuchni i miłośniczka Francji - zaczyna planować gastronomiczne podróże we dwoje. Jednak wkrótce Calvin zostaje wysłany do Iraku na roczną misję, a wizja romantycznego życia w Mieście Świateł szybko się rozwiewa. Podobnie jak Julia Child, Ann postanawia znaleźć dla siebie miejsce w zupełnie nowym otoczeniu. W trakcie wycieczek po Paryżu i podróży po okolicznych miasteczkach Francji walczy z samotnością za pomocą symbolu francuskiego comfort food - cassoulet. Odsłania co się tak naprawdę kryje za daniami typowymi dla kolejnych miejsc, bada historię potraw i ich smak - od wołowiny po burgundzku do najbardziej chrupiących gryczanych naleśników. A gdzieś między Paryżem i południem Francji odkrywa również kilka życiowych mądrości. Sztuka jedzenia po francusku to także bohaterowie z krwi i kości - szefowie kuchni, farmerzy i restauratorzy - oraz wypróbowane przez autorkę tradycyjne przepisy. Lektura tej książki sprawi, że ruszysz prosto do kuchni i zapragniesz odwiedzić Paryż. Zabawna, inteligentna, bardzo przyjemna opowieść o miłości do jedzenia, rodziny i Francji. Doskonałe składniki - przygotowane z wyczuciem i elegancko podane. Naprawdę smaczna książka. Peter Mayle, autor Roku w ProwansjiBlack Publishing 2015, ISBN: 978-83-8049-131-1, 264 s., oprawa miękka

Szczegóły Produktu

Czarne
26959
1 Przedmiot

Podobne

(Jest jeszcze 16 innych tytułów w tej kategorii)