Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady zwrotu

Antropologia praktyk kulinarnych Tom 5

18,40 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie
Autor:

Opis

Ta interesująca publikacja przedstawia czytelnikowi wybrane socjologiczne interpretacje jedzenia. Czynność spożywania posiłków bywa bardzo często łączona z otaczającą nas kulturą czy religią a swoje odzwierciedlenie znajduje w licznych dziełach literackich teatralnych czy filmowych a nawet filozoficznych. Książka jest zbiorem szkiców których autorzy prezentują kontekst religijny oraz filozoficzny jedzenia dzieje jedzenia oraz jego rolę np. w procesach modernizacyjnych kwestie ideologiczne związane ze spożywaniem określonych potraw czy uprawianiem konkretnych praktyk kulinarnych a nawet podejmują próbę ukazania jedzenia przez pryzmat konstruowania tożsamości zbiorowych. Książka z pewnością zainteresuje socjologów psychologów ale również może zainspirować historyków czy kulturoznawców.Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego 2012, ISBN: 978-83-235-0845-8, 165x235, 364 s., oprawa miękkaAntropologia praktyk kulinarnych Szkice Roman Chymkowski, Anna Jaroszuk, Małgorzata Mostek

Szczegóły Produktu

913
1 Przedmiot

Podobne

(Jest jeszcze 16 innych tytułów w tej kategorii)