Polityka bezpieczeństwa
Zasady zwrotu
Pory roku na talerzu Krystyna Gierszewska
16,10 zł
Brutto
Autor:
Opis
Najlepszą alternatywą dla współczesnej wysoko przetworzonej - a co za tym idzie - niezdrowej sklepowej żywności są proste sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej której dania komponowane są w oparciu o dawne przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej Pory roku na talerzu jest ukazanie zależności pomiędzy religią przyrodą i tradycją przede wszystkim zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia - bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki Tradycyjne smaki Kociewia 2007 Dawne smaki Kociewia 2010 - wyprawiona została na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań. Interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw.Bernardinum 2013, ISBN: 978-83-7823-253-7, 170x240, 244 s., oprawa twardaPory roku na talerzu Krystyna Gierszewska