Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady zwrotu

Polskie posty Zupy pierogi ryby grzyby jarzyny Barbara Adamczewska

8,05 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie
Autor:

Opis

W ciągu długiej historii kuchni postnej w Polsce powstawały receptury potraw, które pojawiając się na polskich stołach, dają świadectwo pomysłowości i kultury kulinanej. Warto te perełki ocalić od zapomnienia. Wiele z przepisów sprzed setek lat z różnych przyczyn nie nadaje się do zastosowania, więc trzeba przeprowadzić mały ilfting, spróbować trochę je odchudzić, ująć im nieco tuczącychl dodatków, a potem przełożyć na współczesną technikę wykonania, zachowując w miarę możliwości smak, coś z ducha potraw, które także dziś powinny smakować. Warto pokazać, co było wspaniałego w tradycyjnym przygotowywaniu potraw i co należy pamiętać. Historia kuchni, obecna w każdym przepisie, to przecież cząstka dziejów kraju i ludzi.Nowy Świat 2007, ISBN: 9788373862395, 144x204, 160 s., oprawa miękka

Szczegóły Produktu

Nowy Świat
DFES0015365
1 Przedmiot

Podobne

(Jest jeszcze 16 innych tytułów w tej kategorii)